Regelgeving voor de kleding van verkeersregelaars

De kleding van de verkeersregelaar moet voldoen aan het gestelde in de Regeling Verkeersregelaars 2009. Hierin staat exact vermeld hoe de kleding eruit ziet. Op deze pagina geven wij een overzicht van de belangrijkste regels waar je bij de aanschaf van de nieuwe kleding op moet letten.

Tweekleurige jas, hes of vest

De hes of jas voor de verkeersregelaar is tweekleurig, namelijk een fluorescerend gele bovenkant en een fluorescerend oranje onderkant. Het scheidingsvlak ligt onder de armsgaten en de bovenste reflecterende band loopt dan ook onder de armen rondom door. Hesjes, vesten of jassen waarbij de bovenste reflecterende band niet rondom doorloopt voldoen niet aan de regelgeving. Het dragen daarvan is dan ook niet toegestaan!

Kleding verkeersregelaar: voorzijde hes

De reflectie mag niet onderbroken zijn

Het dragen van een jas, vest of hes met rits of andere opening is toegestaan. Wel staat expliciet vermeld dat de reflecterende banden niet onderbroken mogen zijn, bijvoorbeeld door een rits of klittenband. Een opening moet dus altijd afgedekt worden door een overlappende flap waardoor de reflectie ononderbroken doorloopt. Bij de meeste jassen is dat door het toepassen van een stormflap opgelost, bij een aantal vesten en hesjes is de rits tussen de reflectiebanden nog zichtbaar en is dat dus niet toegestaan.

Kleding verkeersregelaar: jas voorzijde

Maximale grootte voor het logo

Op de voorzijde van de hes of jas mag een logo aangebracht zijn met een maximale grootte van 11 x 11 centimeter. Op de achterzijde mag geen logo aangebracht zijn!

Kleding verkeersregelaar: achterzijde hes

 

Betalen met iDEAL mogelijk!
Wij streven er naar om de
informatie op deze website actueel te houden.
Desondanks kan aan de informatie op deze website geen
enkel recht worden ontleend. Quivium is een private onderneming
en is op geen enkele wijze verbonden met welke overheidsinstantie dan ook.

Contact - Voorwaarden - Privacyverklaring - Disclaimer